Luizen bestrijden met een veilig en gebruiksvriendelijk product

De hoofdhuid is een behoorlijk gevoelige plek, en zeker bij kinderen wil je er natuurlijk geen producten op loslaten die schadelijk of al te agressief zijn. Heeft je zoon of dochter luizen en wil je het probleem op een veilige manier behandelen (terwijl je wél zeker bent dat je alle luizen doodt)? Dan neem je het best je toevlucht tot Elimax, een product dat werkt op basis van oligodeceenolie. In wat volgt vergelijken we de werking van dit product met die van antiluizenmiddelen op basis van insecticiden.
Elimax luizen bestrijden met een veilig en ebruiksvriendelijk product

De hoofdhuid is een behoorlijk gevoelige plek, en zeker bij kinderen wil je er natuurlijk geen producten op loslaten die schadelijk of al te agressief zijn. Heeft je zoon of dochter luizen en wil je het probleem op een veilige manier behandelen (terwijl je wél zeker bent dat je alle luizen doodt)? Dan neem je het best je toevlucht tot Elimax, een product dat werkt op basis van oligodeceenolie. In wat volgt vergelijken we de werking van dit product met die van antiluizenmiddelen op basis van insecticiden.

Insecticiden als antiluizenmiddel?
Nee, bedankt!

Het zal je misschien verbazen, want je spuit het liever niet op de hoofdhuid van je kind, maar een heel aantal antiluizenmiddelen bevatten insecticiden. Het minste wat je van zo’n schadelijk product mag verwachten, is dat het luizen effectief doodt – en hoewel dat in het begin zeker het geval is, worden luizen er resistent voor. Dat is problematisch, want bepaalde kinderen (bijvoorbeeld kinderen met lang haar of haar dat elektrostatisch geladen is) hebben meerdere keren per jaar last van luizen. Bij hen werken antiluizenmiddelen op basis van insecticiden na een tijdje niet meer zo efficiënt. Bovendien zijn de producten slecht voor de gezondheid en de natuur.

Luizen behandelen met de unieke Elimax-formule

Het Elimax-team van Belgische onderzoekers en ontwikkelaars vond – terecht! – dat dit beter moest kunnen en onderzocht siliconen als antiluizenproduct. Het werkte: de luizen stikten en raakten gedehydrateerd, zodat ze stierven. Siliconen zijn dan wel veiliger en efficiënt, maar er bleken ook nadelen aan verbonden te zijn. Het product was namelijk niet zo gebruiksvriendelijk, want het haar werd er redelijk vettig van.

Elimax bleef daarom vernieuwen en lanceerde vervolgens een nieuwe formule waarmee het merk vandaag nog altijd hoge ogen gooit. De Elimax-producten werken nu op basis van een olie. Het middel is even doeltreffend als siliconen: de olie dehydrateert de luizen en dekt hun ademgaten af, zodat ze stikken. Het haar blijft niet-vettig en gezond achter na een behandeling met Elimax 2in1. En je gezondheid of het milieu ondervinden er op geen enkele manier schade van!

Leestips