Wat een jeuk! Hoe kalmeer je je hoofdhuid?

Luizen associeer je meteen met jeuk – soms is het idee alleen al genoeg om je aan het krabben te krijgen. Maar wist je dat die jeuk niet wordt veroorzaakt door beestjes die over je hoofd kruipen (je voelt hun pootjes met andere woorden niet), maar wel door de wondjes die ze in je hoofdhuid maken om bloed te drinken? Zelfs na een succesvolle behandeling die alle luizen heeft gedood, kunnen de jeuk en irritatie aanhouden. Krab jezelf geen ongeluk, maar lees onze tips om je hoofdhuid te kalmeren!
Elimax hoe kalmeer je je hoofdhuid

Luizen associeer je meteen met jeuk – soms is het idee alleen al genoeg om je aan het krabben te krijgen. Maar wist je dat die jeuk niet wordt veroorzaakt door beestjes die over je hoofd kruipen (je voelt hun pootjes met andere woorden niet), maar wel door de wondjes die ze in je hoofdhuid maken om bloed te drinken? Zelfs na een succesvolle behandeling die alle luizen heeft gedood, kunnen de jeuk en irritatie aanhouden. Krab jezelf geen ongeluk, maar lees onze tips om je hoofdhuid te kalmeren!

Sneller jeuk bij herbesmetting

Eigenlijk zijn we hierboven nog een beetje te kort door de bocht gegaan. De jeuk waarmee je te maken krijgt als je luizen hebt, wordt namelijk niet rechtstreeks veroorzaakt door het wondje dat ze maken, maar door het speeksel dat ze met je bloed mengen om te voorkomen dat het meteen stolt. Dit trucje laat hen toe om beter te kunnen drinken. Als allergische reactie op dat luizenspeeksel krijg je jeuk, maar die bijwerking treedt niet meteen op als je voor het allereerst luizen hebt – het kan tot enkele weken duren voordat je er iets van merkt. Bij een herbesmetting krijg je wél meteen jeuk.

Elimax nabehandelingsshampoo to the rescue

Zijn de luizen dood en blijf je toch last hebben van jeuk en irritatie? Dat is heel normaal, maar natuurlijk wel behoorlijk vervelend. Gelukkig biedt Elimax nabehandelingsshampoo soelaas. Dit product bevat allantoïne, een natuurlijk kalmerend product om de huid te verzachten. Het gaat de jeuk tegen en verlicht de irritatie.

Mooi meegenomen met after treatment

Bovendien heeft de nabehandelingsshampoo nog een aantal extra voordelen:

  • Je kunt de neten makkelijker loskammen dankzij de panthenol die aan de shampoo werd toegevoegd (de neten plakken vast met een soort lijm en zijn zelfs dood moeilijk uit het haar te krijgen, dus dit is geen overbodige luxe).
  • De nabehandelingsshampoo ontvet het haar.

En helemaal makkelijk: je vindt de shampoo gewoon bij je apotheker!

Leestips