Zó voorkom je luizenbesmetting op de sportclub

Scholen en kampen zijn soms broeihaarden voor luizen, maar ook op de sportclub kunnen de beestjes zich makkelijk van hoofd naar hoofd verplaatsen. Je kunt nooit 200% zeker zijn dat je een luizenbesmetting voorkomt, maar dankzij onze tips verklein je alvast de kans dat jij of je kind(eren) ermee thuiskomen na het sporten.
Elimax zo voorkom je luizenbesmetting op de sportschool

Scholen en kampen zijn soms broeihaarden voor luizen, maar ook op de sportclub kunnen de beestjes zich makkelijk van hoofd naar hoofd verplaatsen. Je kunt nooit 200% zeker zijn dat je een luizenbesmetting voorkomt, maar dankzij onze tips verklein je alvast de kans dat jij of je kind(eren) ermee thuiskomen na het sporten.

Kam delen? Beter niet!

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, zijn luizen niet in staat om te vliegen of springen. Ze kruipen van hoofd naar hoofd dankzij de elektrostatische lading van het haar, maar ook wanneer je voorwerpen zoals een muts deelt met iemand die de beestjes op bezoek heeft. Betekent dit dat je weinig tot geen gevaar loopt op de sportclub? Tot een vriendin met pasgewassen haar vraagt of ze je kam even mag lenen … Het risico op besmetting is ook in de kleedkamer dus niet volledig uitgesloten!

Maniakaal je haren wassen heeft géén zin

Luizen krijgen is geen kwestie van een gebrekkige hygiëne. Het is dan ook zinloos om je haar overdreven vaak te wassen als preventieve maatregel. Wat wél nuttig is om te doen: je lange haren in een vlecht dragen. Met los haar heb je namelijk meer kans op haar-haarcontact en geef je de luizen een groter oppervlak om erop te kruipen.

Lice Protecting Factor: preventief behandelen

Is er sprake van een luizenplaag op school of op de sportclub? De antiluizenshampoo en -lotion van Elimax doden niet enkel luizen en neten, maar bieden ook een unieke bescherming. De producten bevatten LPF of Lice Protecting Factor, een ingrediëntencombinatie die de elektrostatische lading van het haar vermindert en een geur verspreidt die luizen afstoot (maar die mensen niet ruiken). Dankzij de producten van Elimax wordt het haar dus een pak minder aantrekkelijk voor luizen, en die beschermende werking blijft gedurende drie dagen actief.

Leestips