Hoe weet je dat je kind luizen heeft?

Vrees je dat je kind met luizen te kampen heeft? Wees gerust, het kan iedereen overkomen en de beestjes zijn gemakkelijk te bestrijden. Maar eerst moet je natuurlijk zeker zijn of er wel degelijk sprake is van luizen. Jeuk is alvast een eerste signaal. Krabt je zoon of dochter zich geregeld in de haren? Check de hoofdhuid en het haar dan droog met een luizenkam.

Stap 1: de luizenkam

Belangrijk: kies voor een fijne luizenkam. Zoek lok per lok naar luizen, en kijk vooral goed achter de oren en in de nek. Daar leggen luizen namelijk het liefst hun eitjes.

Stap 2: voorkom besmetting

Heb je je kind grondig gecheckt met de luizenkam? Vergeet de kam daarna niet te spoelen. Gebruik lauw zeepwater om verdere besmetting te vermijden.

Stap 3: heeft je kind luizen? Weg met die beestjes!

Heeft de inspectie met de luizenkam beestjes aan het licht gebracht? Bestrijd hen dan snel en efficiënt. Of het nu gaat om eitjes of levende luizen, Elimax® werkt bijzonder doeltreffend. Aarzel niet om snel met de behandeling te starten, want luizen vermenigvuldigen zich tegen een razend tempo. Vergeet ook niet de school op de hoogte te brengen van de besmetting.

Elimax doodt neten en luizen én houdt nieuwe beestjes weg. Vraag ernaar bij je apotheek.